sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Tanssin Kosketus

Alkanut kevät on ollut itselleni sisäisten muutoksen ja pohdintojen aikaa. Opinnot Jyväskylässä ovat herätelleet minua joka kerta syvemmin kehotuntemuksen ja -tietoisuuden pariin. Keho on täynnä viisautta, tarinoita ja tunteita. Olen iloinen niistä kaikista!

Tanssi- ja liiketerapian perusopintojen loppusuora häämöttää horisontissa ja työn alla on opintoihin kuuluvan kehitystehtävän tekeminen. Omaksi kehitystehtävän suunnaksi valikoitui seuratanssit, mikä itselleni on lähellä sydäntä. Omaan tanssinautintoa on viime vuosina tukenut läsnäolon harjoittaminen ja Satuhierontaohjaajana toimimisen myötä myös kosketuksen merkitys ihmisten välisessä vuorovaikutuksessa on noussut vahvasti esiin osana tanssikokemusta. Näiden ajatuspalojen myötä ja kautta olen saanut jakaa, keskustella ja ideoida eteenpäin Tanssin Kosketusta hyvän tanssiystäväni kanssa. Kiitos ❤

Tanssin Kosketus - kurssikokonaisuus jonka tulen toteuttamaan osana tanssi- ja liiketerapian perusopintoja on omakohtainen matka kehoon ja tanssillisuuteen. Se on yhteenveto tanssin omakohtaisesta kokemisesta, ajatusten jäsentämistä ja oman tanssimatkan avaamista sanoiksi ja harjoitteiksi.

Tanssin Kosketus nykyisessä olomuodossa on tanssikokemusten, kehotietoisuuden ja tanssi- ja liiketerapia opintojen myötä tulleen osaamisen tiivistelmä ja avaus. Tämän kokoamisen kautta olen pohtinut; mitä tanssi oikeasti on - liikkeen kehollinen kokeminen ja sydämen sykettä rinnassa? Milloin liikkeestä tulee tanssia? Mikä tekee kahden ihmisen liikkeestä paritanssia?

Näiden kysymysten äärelle olen pysähtynyt useasti ja löytänyt lähes aina jonkin uuden ajatuspolun tai havainnon. Oman kokemuksen ja tanssin pohjalta olen suunnitellut Tanssin Kosketus  kurssikokonaisuuden, minkä ensimäinen kurssi-ilta on tulevana tiistaina. Mitä on paritanssi? Mielenkiintoinen kysymys, jota lähden tutkimaan läsnäolon ja kosketuksen näkökulmasta. Jännittää totta kai, mutta (tanssi-) ilon kautta eteenpäin.

Kiitos. Kiitos. Kiitos.
❤ Miia