maanantai 1. huhtikuuta 2019

Pala kerrallaan luomassa uutta

Viimeisten viikkojen aikana on tapahtunut pieniäsuuria asioita, jotka ovat saaneet rattaat pyörimään uudella sykkeellä.

Kevät on viime vuosina ollut vanhan päättymisen ja uuden alun aikaa. Tanssi- ja liiketerapian perusopintojen päättymisestä on kohta kaksi vuotta ja seuratanssiperusohjaaja koulutuksestakin on jo kulunut vuosi. Niin sitä usein kuuluu sanottavan, että aika kuluu kuin siivillä, ja pätee se tässäkin asiassa.

Kuluneet kaksi vuotta ovat syventäneet matkaani tanssin, liikkeen, kosketuksen ja läsnäolon maailmaan. Huh, mikä pohjaton aarreaitta on avautunut näiden teemojen kautta. Janoan lisää. Innostus kuljettaa eteenpäin. Vastaanotan uusia asioita sitä mukaan, kun ne tulevat eteeni. Vahvistan sisäistä ymmärrystäni. Sisällä polttaa suuri halu jakaa asioita eteenpäin, kun niitä on ensin pureksinut, pohtinut ja kokenut. 

Viime keväästä eteenpäin olen saanut ohjata seuratanssitunteja sekä Tanssiseura Sekahaku ry:ssä kuin Auranlaakson kansalaisopistossa. Työ tanssin parissa on ollut suurin opettajani ja asiakkailta saamani palautteen, keskustelujen ja kokemusten kautta olen pienin askelin rakentanut tuntirakennetta ja sisältöä niin, että niissä näkyy intohimoni tanssiin, parin kuuntelemiseen ja jokaisen oman sisäisen tanssin vahvistamiseen. Olen saanut hyödyntää kokemustani sekä lähestyä tanssinopetusta oman näköisellä tavallani. Olen näistä mahdollisuuksista äärimmäisen kiitollinen!

Viime viikkojen postailuni sosiaalisessa mediassa siitä, että edessä on uusia polkuja, joita olen lähtenyt kulkemaan. Mystistä, eikö vain? Tämän kevään pieniensuurien valintojen hetket ovat tapahtuneet ajassa, jossa on ollut tilaa (tästä voisi kirjoittaa oman juttunsa). Niissä hetkissä ympärillä olevien ihmisten usko, kannustus ja mahdollisuudet ovat avanneet uusia reittejä, joihin olen viime vuosien aikana keräämäni luottamuksen kautta uskaltanut heittäytyä. Samalla ne sanat, lauseet ja kannustukset - jopa vuosia aikaisemmin ovat saaneet uuden merkityksen. Niin ne siemenet vain lähtevät itämään kun aika ja paikka ovat otolliset. Kiitokset teille sydämellä rinnallani kulkeneet, ja teille jotka olette pysähtyneet kanssani hetkiin, joilla on ollut suunnaton voima <3

Mitä tämä rohkeus on sitten saanut aikaan? Sisäisesti paljon. Sisältäpäin kupliva rohkeus, innostus ja halu heijastuvat uusina suunnitelmina Tanssin Kosketus® - konseptin kanssa. Tämän lisäksi Asahi Health ohjaukset pop up- tyyppisesti kesän aikana eri puolilla Auranmaata ja Turun lähiseutua ovat suunnittelmissa. Verkot on heitetty veteen. Katsotaan mitä tapahtuu. Kerron heti lisää kun tiedän. 

Kirjoittaminen, toinen lapsuudesta asti mukana kulkeneista intohimoista on nostanut vahvemmin itseään esiin. Kirjoitan jatkossa lisää ajatuksiani tanssista, kosketuksesta, läsnäolosta ja kehollisuudesta. Runoja ja mietelmiä unohtamatta. Vapautunut aika on antanut tilaa luovuudelle, myös kirjoittamisen muodossa. 

Kevätauringon saattelemana

MiiA

Myönteinen, läsnäoleva kosketus 
Satuhieronta™ - tunnit
Tanssin Kosketus™ - teemapäivät -kurssit