tiistai 6. syyskuuta 2016

Mietteitä Asahi Health® - ohjaajakoulutuksen jälkeen


Kulunut viikonloppu oli minulle "isopieni" askel eteenpäin terveyden ja hyvinvoinnin parissa. Minulla oli ilo ja mahdollisuus syventyä paremmin Asahi Health® terveysliikuntajärjestelmään osallistumalla Keijo Mikkosen pitämään ohjaajakoulutukseen. Asahi Health® on Suomessa kehitetty terveysliikuntamuoto, jonka kehittäjätiimissä on osaamista liikunnan harrastamisen ja ammatillisen osaamisen kautta. Huikea konsepti ja ammattitaidolla luotu kokonaisuus.

Oma kiinnostukseni Asahiin lähti liikkeelle viime keväänä kun kävin tutustumassa työkaverini ohjaamalla Asahi tunnilla. Astuin sisään liikuntasaliin ja vastaani tuli hiljaisuus. Salissa vallitsi rauha, rentous ja yhteys. Olin myyty. Tämä on se mitä etsin - rauhallista oman kehon kuuntelua ja hellävaraista kehon voimistamista. Juuri sitä mitä tässä ajassa tarvitaan. Aikaa itselle, samalla lempeästi kehoa huoltaen.

Asahi Health® sopii eri lähtökohdista liikuntaa harrastaville tai liikunnan parissa aloittaville. Harjoitteleminen lähtee liikkeelle oman kehon tuntemisesta ja hyvältä tuntuvista liikelaajuuksista. Ohjatun tunnin aikana rentoutetaan kehoa, tehdään liikesarjat niin niska-hartia seudulle kuin selällekin. Tunnin rakenteeseen kuuluu osuus tasapainon vahvistamiseen ja ylläpitoon. Lopuksi liikkeet yhdistyvät sarjaksi, jossa mieli on keskittynyt ja keho tekee työtä. Kaiken tekemisen taustalla on virtaava liike, oman kehon kuuntelu ja hengitys.

Ihastuin Asahista juuri tämän moniulotteisuuden vuoksi - fysiikan ja mielen kehittäminen ja harjoittaminen niin kuin se itsestä tuntuu hyvätä. Jokainen harjoituskerta on omanlainen kokemus ja tutkimusmatka omaan itseensä.

Lämpimin syysmiettein

MiiA