lauantai 25. toukokuuta 2019

Ensikosketus kosketukseen

Tänään pysähdyin miettimään ensi kosketustani kosketukseen. Siihen hetkeen, kun minulle avautui kosketuksen maailma. Tulin tietoiseksi siitä, kuinka paljon tapahtuu hetkessä kun kosketamme tai tulemme kosketetuksi. Kuinka luonnollinen, alkuvoimainen ja tarpeellinen asia kosketus on, mutta samalla kosketuksesta puhuminen ja kirjoittaminen usein liittyy vanhemmuuden tai hoitotyön viitekehykseen.

Siitä on lähestulkoon kahdeksan vuotta kun näin Facebookissa mainoksen Satuhieronnasta. Mainos puhutteli minua, sillä esikoiseni oli taaperoiässä ja koin kosketuksen tärkeäksi osaksi äitiyttä. Halusin ymmärtää ja tietää kisketuksesta enemmän. Päästä aiheen äärelle. Muutaman kuukauden päästä osallistuin Satuhieronta koulutukseen, mikä on toiminut alkusysäyksenä polullani läsnäolon ja myönteisen kosketuksen maailmaan. Se matka on tuonut elämääni syvyyttä ja voimaa. Se on jalostunut ja saanut uusia muotoja kuten Tanssin Kosketus.

Satuhieronta - koulutuksessa havahduin kosketuksen voimaan ja siihen, mikä merkitys omalla asettumisella hetkeen ja toista ihmistä kohtaamiseen on. Tuo havahtuminen on herättänyt tiedonjanon. Halun ymmärtää, kokea, puhua ja kirjoittaa kosketuksesta. Suunnattoman kaunis, herkkä ja henkilökohtainen asia, mikä moniulotteisuudessaan pistää tutkimaan niin itseään kuin suhdettaan ympäristöön.

Kosketus, koskettaminen - myönteisellä ja  kunnioittavalla tavalla on puhutellut minua nämä vuodet. Oma matkani on ollut tutkimusmatka, mikä muutama kuukausi sitten toi eteeni mahdollisuuden kirjoittaa kosketuksesta. Kirjoitukseni julkaistaan tulevana maanantaina.

Tässä lyhyesti taustaa sille, miten myönteinen kosketus on kulkenut matkassani viimeiset seitsemän vuotta.

Manantaina siis lisää kosketuksesta.

MiiA