Tanssin Kosketus™

Tanssin Kosketus™ on tutkimusmatka ja tapa katsoa paritanssia kahden ihmisen välisen vuorovaikutuksen kautta. Molemmat tanssijat tuovat tanssiin oman, persoonallisen liikekielen mikä siinä hetkessä muovautuu yhteiseksi tarinaksi.

Tanssin Kosketus™ sai alkusysäyksen suomalaisessa lavatanssi-illassa, jolloin koin autenttisen tanssihetken. Hetki oli pysäyttävä ja koin olevani auki tuolle kohtaamiselle. Mitä tapahtui hetkessä, jossa ei ollut sanoja - oli liike,  kosketus ja musiikki.

Tuo hetki on johdatellut minua etsimään vastauksia kysymyksiin mitä paritanssi on? Mitä voin tanssin kautta ilmentää ja kokea? Mitä kehossani tapahtuu kun tanssin? Tutkimusmatka on edelleen kesken ja toivon, että uteliaisuus tanssia kohtaan säilyy.  Kiinnostus löytää uutta, kohdata itsensä tanssin kautta yhä uudelleen ja uudelleen ovat lähellä itseäni. Kohtaamani tanssihetki on ravistellut ja antanut minulle mahdollisuuden tutkia ja löytää paritanssin eri ulottuvuudet.

Näen, että paritanssi rakentuu monien eri muotojen ja värien kokonaisuudesta. Jokainen tanssija kokee asiat omalla tavallaan, mikä tekee jokaisesta kohtaamisesta ainutkertaisen. Luottamus ja uskallus ilmentää itseä ovat paritanssin sidosaine. Ne mahdollistavat tanssihetken.

Tanssikohtaaminen johdatteli minut Tanssi- ja liiketerapian perusopintojen pariin sekä sieltä seuratanssiohjaaja koulutukseen. Tanssin Kosketuksen teematunneilla ja päivissä herättelen ja tutkimme yhdessä kokemukseni ja koulutukseni tukemana teemoja mistä paritanssi rakentuu? Mitä tapahtuu kehossa kun tanssin? Mitä tanssi on?

Tule mukaan tutkimusmatkalle etsimään ja ilmentämään itseäsi - sekä tanssimatkalle synnyttämään tarinaa liikkeen ja tanssijoiden välisen vuorovaikutuksen yhteistyönä. <3

Tanssi- ja liiketerapian perusopintojen kehitystehtävä
Tanssin Kosketus -seuratanssikonseptin luominen
— kosketuksen ja läsnäolon merkitys paritanssissa
Linkki 

Tanssin Kosketus™ on rekisteröity tavaramerkki.