maanantai 13. heinäkuuta 2020

Tanssin Kosketus -tanssitunnelman elementit paritanssissa

Kesäaamu mökkijärven rannalla. Järven pinta on lähes tyyni. Jostain kaukaa kuuluu metsäkoneen kolke. Muuten on hiljaista.

Viimeksi kun kirjoitin blogitekstiä vihjasin jo hieman syksyn uusista tanssiaskelista. Syksy onneksi vasta häämöttää edessäpäin ja kesä on mitä parhaimmillaan juuri nyt. Tanssin Kosketus, josta on oma osionsa tällä sivustolla, on noussut kevään ja kesän aikana vahvemmin mieleeni. Olen palannut uudestaan lukemaan tanssi- ja liiketerapian perusopintojen päättötyötäni. Siitä huokuu palava halu luoda tanssikonseptia, jossa läsnäolo ja vuorovaikutus ovat paritanssin keskiössä.

Kesä. Juuri nämä sielua ja ajatuksia hellivät hetket luonnon kauneuden keskellä ovat antaneet tilaa luovuudelle. Olen palannut takaisin itselleni tärkeiden teemojen ääreen. Tanssin Kosketus. Viimeksi pidin ko. työpajan Suurella Sydämellä -tapahtumassa Turussa ja nyt jo muutaman viikon päästä (la 25.7.) järjestän seuraavan työpajan Littoisten tanssilavalla yhteistyössä Sekahaku ry:n kanssa.

Tanssin Kosketus -työpaja on tanssitunnelman rakentamiseen keskittyvä kokonaisuus, jossa peruspilareina ovat oman kehon liike, läsnäolo ja vuorovaikutus. Haluan antaa tanssijoille paikan ja tilan, jossa tutkia tanssin merkitystä itselle ja sitä mitä paritanssi on. Littoisten lava on mitä idyllisin paikka työpajan pitämiseen. Odotan innolla, että saan aloittaa oman tanssikesän juuri Tanssin Kosketuksen parissa <3

Miia